Apelsinkaka med pinjenötter

Härlig apelsindoftande lättbakad kaka - väl värd att prova på!

Ingredienser

  • 1 1/4 dl flytande margarin eller 125 g smält smör, avsvalnat
  • Rivet skal av 2 apelsiner
  • Pressad saft av 1 apelsin
  • 4 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1-1½ dl pinjenötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175º. Smörj och bröa en kakform.
    2. Tvätta och borsta apelsinerna noga. Torka dem noga. Riv skalet på båda. Pressa saften ur en apelsin. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt apelsinsaft, apelsinskal, vetemjöl och matfett. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen 10 minuter.
    3. Strö över pinjenötterna. Sätt in kakan i ugnen igen och fortsätt gräddningen ca 30 minuter. Känn med en sticka att kakan är torr innan du tar ut den ur ugnen.

    Liknande recept

    5
    1 h 20 min
    10
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben