Alysons kryddiga parmesankex

Serverar: 50-60 portioner

Tid: 2 timmar 25 minuter

Receptet kommer från Alyson Cook som levererar mat till stjärnorna i Hollywood. Kexen är perfekta till en soppa.

Ingredienser

  • 85 g parmesanost
  • 130 g vetemjöl drygt
  • 110 g osaltat smör
  • ½ tsk provencalsk kryddblandning ( herbes de provence )
  • ½ tsk Worcestershiresås
  • 2 msk vitt vin ( valfritt )
  • Instruktioner

    1. Häll alla ingredienser i en matberedare och mixa ihop till en deg.
    2. Lägg degen på ett smörpapper. Forma till en rulle som är ca 30*2,5 cm, svep in väl och lägg i kylskåp i 2 timmar. Degen kan ligga i kylen i upp tll 4 dagar.
    3. Ta ut degen från kylen och skär i 5 mm tjocka skivor, Sått ugnen på 190 grader.
    4. Lägg kexen på väl smord plåt och grädda 12-15 tills de är gyllenbruna.
    5. Låt svalna på plåt och förvara i lufttät burk i upp till 5 dagar eller i frys en månad.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben