Roquefortpannacotta med parmesankex

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 30 minuter

Alltid populär

Ingredienser

  • 4 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång
  • 30 g roquefortost
  • 2 msk socker
  • 3 gelantinblad
  • 100 g riven parmesan
  • 10 g råsocker eller moldavosocker
  • Instruktioner

    1. Koka upp grädden med en urskrapad vaniljstång och socker. Låt koka i tre minuter tillsätt osten och låt smälta.
    2. Lägg under tiden gelantinbladen i blöt efter anvisningar, lägg ner i blandningen och låt smälta.
    3. Häll upp i dry martini glas och ställ i kyl att svalna tills det stelnat.
    4. Riv parmesan och klicka upp på bakplåtspapper i 5 kronors klickar. In i ugnen på 125 grader tills de smält och stelnat.
    5. Tag ut den stelnade pannacottan och strö över socker, smält det med en brännare. Klart Servera gärna en god Sauternes till

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben