Roquefortpannacotta med parmesankex
Serverar:
4-5 portioner
Tid:
30 minuter
Alltid populär
Ingredienser
4 dl vispgrädde
1 vaniljstång
30 g roquefortost
2 msk socker
3 gelantinblad
100 g riven parmesan
10 g råsocker eller moldavosocker
Instruktioner
Koka upp grädden med en urskrapad vaniljstång och socker. Låt koka i tre minuter tillsätt osten och låt smälta.
Lägg under tiden gelantinbladen i blöt efter anvisningar, lägg ner i blandningen och låt smälta.
Häll upp i dry martini glas och ställ i kyl att svalna tills det stelnat.
Riv parmesan och klicka upp på bakplåtspapper i 5 kronors klickar. In i ugnen på 125 grader tills de smält och stelnat.
Tag ut den stelnade pannacottan och strö över socker, smält det med en brännare. Klart Servera gärna en god Sauternes till
Liknande recept
Parmesankex med laxröra
4
Parmesankex med pinjenötter
15 min
50
Parmesankex
35
Apelsindoftande parmesankex
60
Alysons kryddiga parmesankex
5
2 h 25 min
50-60
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!