Parmesanöverbakad kyckling

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

Lättlagad kycklingrätt som fungerar bra som bjudmat, men det går också utmärkt att göra en större laddning och frysa in portioner som matlådor att ta fram under arbetsveckan.

Ingredienser

  • 6 kycklingfiléer
  • 1½ dl parmesanost
  • 1½ dl vitt vin
  • 3 dl grädde
  • 1½ msk koncentrerad kycklingfond
  • 0,75 dl soltorkade tomater (som legat i olja)
  • 1 kruka färsk basilika, knappt
  • 1½ msk olivolja
  • 1½ msk smör
  • 2 vitlöksklyftor
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Ta 6 filéer, dela dem om det behövs, krydda med salt och peppar på båda sidor. Stek dem i olivolja och smör tills de är nästan genomstekta.
    2. Pressa vitlöksklyftorna i botten på en ugnsform och lägg i kycklingen.
    3. Koka ihop en sås av vinet, grädden och kycklingfonden.
    4. Skär de soltorkade tomaterna i strimlor och strö dessa över kycklingen. Hacka basilikan och strö den över kycklingen. Riv parmesanosten över alltihop och häll därefter såsen över. (Vill man förbereda rätten så kan man nu ställa in den i kylen tills den ska tillagas.)
    5. In i ugnen på 200 grader i ungefär 15 minuter. (Lite längre om den stått i kyl.) Servera med kokt ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben