Påsk jansson med lax

Serverar: 6-8 portioner

Istället för traditionell Jansson.

Ingredienser

  • 16 st medelstora potatisar
  • 300 g rökt lax ( gravad går också bra)
  • ½ purjolök
  • 5 dl grädde
  • Peppar
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva tunt potatisen med matbredare eller för hand. Skölj i iskallt vatten potatisskivorna. Varva potatis, laxskivor och purjolök i en ugnsfastform. Häll över grädden i formen. Salta och peppra efter din egen smak. Mitt i ugnen 200 C i ca 45-60 minuter.
    2. Om man vill göra magrare kan man ta en del mjölk och en del grädde.
    3. Servera med rivna morötter eller en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    delikat 23 mars 2008

    Mums, vad gott! Hela familjen gillade denna maträtt. Jag var osäker på om laxen skulle vara varm- eller kallrökt. Hur som helst valde jag att använda en bit varmrökt lax och det funkade bra.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben