påskägg i sitt rede(påsktårta)

Serverar: 8-10 portioner

En fin tårta som pryder sin plats på påskbordet :)

Ingredienser

  • KAKA
  • 250 g choklad mörk hackad
  • 125 g rumsvarmt smör
  • 6 ägg( 2 hela, 4 gulor och 4 vitor)
  • 2 dl socker(knappt hälften till gulorna och resten till vitorna)
  • 1 tsk vaniljsocker
  • GLASYR
  • 125 g hackad choklad
  • 2.5 dl grädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • En massa chokladägg i olika färger
  • Instruktioner

    1. KAKAN: Smält choklad och smör i micro eller vattenbad Vispa 4 äggvitor tills de stadgat sig och tillsätt sedan lite socker i taget och vispa tills vitan bildar toppar och är bland och mjul. Ta en ny skål och vispa de 2 hela äggen tillsamans med 4 gulor, resten av sockret och vaniljen. Vänd ner blandningen i chokladen och rör försiktigt i äggvitesmeten. Häll i springform och grädda i 180 grader ca 35 min.
    2. OBS: kakan kommer sjunka ihop och se ut som en krater..därav namnet fågelbo så få inte panik :)
    3. GLASYR:
    4. Smält chokladen och låt svalna lite. Vispa grädden tills den är pösig men inte hård. Lägg i vanilj och vänd ner chokladen. Fyll kratern med chokladsmeten och ös över en massa fina chokladägg!

    Liknande recept

    1
    4 h 30 min
    15-20
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben