Påskbröd, kuvertbröd eller frukostbröd

Serverar: 40 portioner

Tid: 2 timmar

Ett mycket gott och hälsosamt bröd du kan baka när som helst. Passar bra till påsken eftersom det har en gul färg av morötter samt morotsjuice. Bra alternativ mot annat kaffebröd.

Ingredienser

  • 3 ½ dl morotsjuice
  • 1 ½ dl vatten
  • ½ dl solrosolja eller rapsolja
  • 50 g jäst
  • 2 tsk salt, gärna seltin
  • 1 msk socker
  • 2 stora morötter
  • ½ dl solrosfrön
  • ½ dl pumpafrön
  • ½ dl krossade linfrön
  • 1 msk torkad persilja
  • 5 dl grahamsmjöl
  • 12 dl vetemjöl
  • Till pensling
  • 1 ägg
  • Sesamfrön
  • Krossade linfrön
  • Instruktioner

    Värm juicen och vattnet till 37 grader eller fingervarmt. Blanda ner jästen och sen oljan, saltet, sockret, den smulade persiljan, alla frön, samt de rivna morötterna. Vispa ner grahamsmjölet. Blanda sen ner 10 dl vetemjöl. Spar 2 dl till utbakningen. Knåda degen med maskin ca 5 -10 min. Låt jäsa i 30 minuter. Baka ut till harar, bullar eller vad du känner för. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Pensla med ägg samt strö frön över. Grädda i 200 grader ca 15 minuter. Ät och njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben