Påskdessert glasstårta

Serverar: 8-10 portioner

Perfekt påskdessert

Ingredienser

  • 300 g mandelmassa
  • 3 äggvitor
  • 1-1 1/2 msk kakao
  • Glass
  • 3 äggulor
  • 1 dl socker
  • 1 1/2 dl Mjölk 3%
  • 1 förp saffran, 0,5 g
  • 2 dl Vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200º. Lägg smörpapper i botten på en form med löstagbara kanter, ca 23 cm. Smöra formen. Finriv mandelmassan. Vispa äggvitorna hårt. Blanda mandelmassa och äggvita försiktigt. Sikta i kakaon och rör om. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min. Låt kakan kallna i formen.
    2. Blanda äggulor, socker, mjölk och saffran i en kastrull. Låt koka på svag värme under omrörning till krämliknande konsistens. Låt svalna. Vispa grädden och vänd ner den i saffranskrämen.
    3. Låt kakan ligga kvar i formen och häll över glassmeten. Frys tårtan minst 4 tim.Ta fram den ca 30 min före servering.
    4. Garnera med skivad frukt och riven choklad.

    Liknande recept

    3.8
    8 h 45 min
    12-14
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben