Påskens laxmousse

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Enkel och mycket uppskattad. Räcker till många.

Ingredienser

  • 300 g hel lax
  • 1 liten gul lök
  • ½ citron
  • 2 tsk salt
  • 1 persiljekvist
  • Vatten
  • 3 vitppepparkorn
  • 3 kryddpepparkorn
  • 200 g kallrökt lax
  • 2 dl créme fraiche
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Lägg laxbiten i en kastrull. Fyll upp med vatten så det precis täcker fisken. Tillsätt salt, skivad citron och lök i skivor samt persiljekvisten och vit- och kryddpepparkornen. Koka upp och låt sjuda tills fisken är klar. Ta upp fisken och låt den kallna. Dela den kokta laxen (200 g) och den rökta laxen i mindre bitar och finfördela i mixer. Häll i creme fraiche och nymald svartpeppar. Mixa och häll sedan upp i en serveringsskål.
    2. Läckert mums till Påskbordet

    Liknande recept

    3
    1 h 30 min
    10-12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben