Påsklax med gräslökssås

Serverar: 6 portioner

Tid: 45 minuter

Mycket gott.

Ingredienser

  • 6 laxfjärilar
  • 1 citron
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 2-3 msk smält smör eller margarin
  • 200 g sockerärtor
  • 1 msk olivolja
  • ½-1 tsk basilika
  • 50 g löjrom
  • Dill
  • Sallad
  • Gräslökssåsen
  • 1 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl gräddmjölk
  • 4 msk finskuren gräslök
  • 1 krm socker
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Lägg laxen på ett ugnssäkert fat med lite fett på. Salta och peppra. Slå över resterande fett och saften av en halv citron. Stek laxen i 200 grader i ca 20 minuter.
    2. Gräslökssåsen: Smält matfettet i en kastrull, vispa i mjölet och fräs någon minut, tillsätt gräddmjölken lite i sänder till önskad koncistens. Låt koka 3-4 minuter. Smaksätt med gräslök, salt, peppar och socker.
    3. Koka upp sockerärtorna med salt. Häll av. Blanda olivoljan, 1 msk citronsaft och basilikan tillsammans med sockerärtorna.
    4. Garnera fisken med sockerärtorna, dillen och citronklyftor. Klicka på löjrom och servera med nykokt potatis och gräslökssåsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben