Påskpaj med aprikos

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 1 timme 45 minuter

Härlig paj med syrlig smak av färkost och guldgula aprikoser

Ingredienser

  • 6-7 digestivekex ev glutenfria
  • 100 gr smör
  • 2 burkar aprikoser
  • 400 gr philadelfiaost
  • 2 ägg
  • 1 äggula
  • 2 dl socker
  • Rivet skal av en citron
  • 1 msk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugen på 150 grader
    2. Smula kexen och blanda med smör för hand eller i matbredare. Tryck ut degen i botten och en bit upp på kanten av pajformen ca 25 cm i diameter med löstagbar kant . Låt st i kylen i ca 30 min. Låt aprikoserna rinna av väl. Lägg undan 16-20 halvor för dekoration och finhacka resten. Blanda philadelfiaost, ägg och äggula, socker , citronskal samt vaniljsocker i en skål. Vispa med elvisp ca 20 min. Rör försiktigt ner de hackade aprikoserna. Häll blandningen i pajformen och grädda i ca 50 min.Täck med bakpapper efter halva tiden så att pajens yta inte blir för mörk. Låt pajen svalna i formen och dekorera med aprikoshalvorna före serveringen och bjud extra aprikoser med en skål bredvid.

    Liknande recept

    45 min
    5-6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben