Härlig paj med syrlig smak av färkost och guldgula aprikoser
Ingredienser
6-7 digestivekex ev glutenfria
100 gr smör
2 burkar aprikoser
400 gr philadelfiaost
2 ägg
1 äggula
2 dl socker
Rivet skal av en citron
1 msk vaniljsocker
Instruktioner
Sätt ugen på 150 grader
Smula kexen och blanda med smör för hand eller i matbredare. Tryck ut degen i botten och en bit upp på kanten av pajformen ca 25 cm i diameter med löstagbar kant .
Låt st i kylen i ca 30 min.
Låt aprikoserna rinna av väl. Lägg undan 16-20 halvor för dekoration och finhacka resten. Blanda philadelfiaost, ägg och äggula, socker , citronskal samt vaniljsocker i en skål.
Vispa med elvisp ca 20 min. Rör försiktigt ner de hackade aprikoserna.
Häll blandningen i pajformen och grädda i ca 50 min.Täck med bakpapper efter halva tiden så att pajens yta inte blir för mörk.
Låt pajen svalna i formen och dekorera med aprikoshalvorna före serveringen och bjud extra aprikoser med en skål bredvid.