Supergod, denna gör vi på jobbet till middag ibland
Går utmärkt att ta med sig ut i påsk på utflykten.
Men är godast nygräddad.(Räkskalen kokar jag, och sedan silar jag bort skalen, det blir en härlig buljong till räksoppa. På bilden ser ni kastrullen med räkbuljong i bakrunden, blir nog räksoppa till lunch någon dag :-) )
Ingredienser
150 g margarin
1 1/2 dl riven ost
2 1/2 dl vetemjöl
Fyllning
3 1/2 msk margarin eller smör
2 msk senap
5-6 hårdkokta ägg
2 dl vispgrädde
500 g skalade räkor
1 burk musslor eller crabfish
3 msk finklippt dill
Skorpmjöl
Riven ost
Instruktioner
- Blanda matfett, ost och mjöl till en smidig deg.
Kavla ut och och klä en pajform med degen.
Smält matfettet till fyllningen.
Tillsätt senap, de grovt hackade äggen och grädden. Låt sjuda på svag värme tills den börjar tjockna "ca 15 min"
(Som vanlig så måste jag krydda, så lade i lite gurkmeja för den fina gula färgens skull "nyttig och fin till påsk" samt svartpeppar)
Rör ner räkorna, musslorna och dillen.
Häll smeten i formen.
Strö över skorpmjöl och riven ost.
Grädda i ugnen 200 grader i ca:30 min
- Går att förbereda i förväg och gräddas innan severing.
Gott med en sallad till....och med valfri dryck :-)
Liknande recept
Kommentarer (3)
Fyllningen var riktigt god! Vi körde med kräftstjärtar istället för räkor+crabfish. Fick dock inte pajskalet att hänga ihop men det kanske beror på vilken sorts ost man använder...
Denna paj är såååååå god. Jag tar med till knytkalas och får alltid dela med mig av receptet :))
Denna paj är såååååå god. Jag tar med till knytkalas och får alltid dela med mig av receptet :))