Påsktårta

Oprövad men verkar smarrig.

Ingredienser

  • Botten
  • 2,5 dl mjölk
  • 150 g blockchoklad
  • 225 g smör
  • 2,5 dl farinsocker
  • 4 äggulor
  • 4 dl mjöl
  • 2 msk cacao
  • 2 msk vaniljsocker
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 4 äggvitor
  • Fyllning
  • 1 dl grädde
  • 4 msk lemon curd
  • Glasyr
  • 150 g blockchoklad
  • 2 msk florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1,5 dl creme fraiche
  • Garnering
  • Mandarinklyftor
  • Aprikoser
  • Instruktioner

    1. Botten: Värm mjölk och choklad tills chokladen smält. Låt svalna.
    2. Rör samman smör och socker. Tillsätt gulorna.
    3. Rör samman mjöl, cacao, vanilj och bakpulver. Tillsätt i smeten. Tillsätt även chokladmjölken.
    4. Vispa vitorna till hårt skum. Blanda ner i smeten.
    5. Smöra och mjöla en bakform med löstagbar kant. Häll smeten i formen. Grädda på nedersta falsen i ca 45 minuter i 175 grader.
    6. Fyllning: Vispa grädden. Rör ner curden.
    7. När kakan kallnat, dela den i två bottnar. Bred fyllningen emellan. Lägg ihop kakan.
    8. Glasyr: Smält chokladen.
    9. Blanda ner sockret och creme fraichen i chokladen. Rör till en jämn smet.
    10. Täck hela tårtan med glasyren.
    11. Garnera med mandarinklyftor och/eller aprikoser.

    Liknande recept

    1
    4 h 30 min
    15-20
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben