PÅSKTÅRTA

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme

Med en rejäl chokladtårta dekorerad med marsipanägg kan ingen missa att det är påskafton.

Ingredienser

  • Tårtbotten
  • 250 g smör
  • 1 msk whisky
  • 200 g socker
  • 250 g mörk choklad, grovt hackad
  • 3 1/2 dl varmt vatten
  • 200 g vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 msk kakao
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Chokladkräm
  • 100 g choklad
  • 200 g osaltat smör
  • 125 g florsocker
  • Marsipanägg till garnering, Anthon Berg
  • Instruktioner

    1. 1.) Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och häll i whisky, socker, choklad och vatten. Rör på svag värme tills chokladen har smält.
    2. 2.) Rör ner mjöl, bakpulver och kakao. Vispa ägg och vaniljsocker och blanda med resten. Häll smeten i en smord form. Grädda i 40-45 min. Använd sticka för att kontrollera när kakan är klar.
    3. 3.) Smält chokladen till choklad krämen i ett vatten bad. Rör smör och florsocker mjukt, häll i den smälta chokladen och rör tills den blir en smidig kräm.
    4. 4.) Bred krämen på den avkylda kakan. Garnera med marsipanägg.

    Liknande recept

    1
    4 h 30 min
    15-20
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben