Påsktårta

God påsktårta som är god att äta!

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 ½ dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 5 msk kokande vatten
  • 3 dl grädde
  • 100 g apelsin-aprikosmarmelad
  • 250 g gul marsipan
  • 3 dl apelsinjuice
  • Instruktioner

    1. Blanda vetemjöl och bakpulver. Vispa ägg och socker till vit fluffig massa. Under vispning, blanda i det kokande vattnet. En msk i taget för att undvika klumpar.
    2. Blanda i vetemjöl och bakpulver i smeten.
    3. Häll smeten i en form. Stoppa in i ugnen 175 C i ca 30 min. När botten är färdig och den har svalnat, börja med grädden.
    4. Vispa grädden hård.
    5. Dela botten i 3 delar. Ta den understa och lägg lite juice på den. Så att den känns lite blöt.
    6. Ta sen apelsin-aprikos marmelad jämnt lager, sen jämnt lager vispad grädde på. Ta del 2 och göra samma sak med den.
    7. När du har alla 3 delar på, ta lite vispad grädde ovanpå och på sidan så att det är jämn överallt. Kavla marsipan och lägg ovanpå tårtan. Klipp bort överflödig marsipan. Dekorera som du vill. Jalde smält choklad, vispgrädde och marsipan rosor.

    Liknande recept

    1
    4 h 30 min
    15-20
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben