Påsktårta med hallon & kola

Serverar: 15 portioner

Garnera tårtan med ngr små glada kycklingar.

Ingredienser

  • 200 gram smör
  • 3 dl socker
  • 2 ägg
  • 3/4 dl malda hasselnötter
  • 3 1/2 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 1/2 dl mjölk
  • Kolakräm
  • 4 dl grädde
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 100 gram smör
  • Fyllning & garnering
  • 6 dl grädde
  • 250 gram hallon
  • 1/2 dl hackade nötter
  • Instruktioner

    1. Rör ihop smör & socker. Tillsätt äggen,ett i taget & sedan de malda nötterna. Rör ner mjöl,vaniljsocker & bakpulver i smeten. Häll i mjölken. Bred ut smeten på en bakplåtsklädd långpanna. Grädda i nedre delen i 200 grader i ca 15 min. Stjälp upp kakan på ett bakplåtspapper med socker på.
    2. Blanda grädde,socker & sirap till kolakrämen i en kastrull. Sjud såsen under ständig omrörning på medelstark värme. Räkna med att det tar ca 30-40 min innan det blir en tjock kolasås. Dra av kastrullen från värmen & vispa i vaniljsocker & smör. Låt krämen svalna helt.
    3. Dela tårtbotten på mitten. Bred hälten av kolakrämen över den ena bottnen. Vispa grädde & bred ca hälten av grädden över kolakrämen. Fördela hälften av hallonen över grädden.
    4. Lägg på den andra bottnen. Bred på nästan all kolakräm,spar lite till dekoration. Bred & spritsa resten av grädden över & runt tårtan. Ringla över resten av kolakrämen & garnera med hallon & nötter.
    5. Sätt ngr små kycklingar på tårtan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben