Påsktårta med hjortronlikör

Serverar: 10 portioner

En påsktårta som inte är som alla andra

Ingredienser

  • 250 g mandelmassa
  • 3 äggvitor
  • 150 g mörk choklad
  • 200 g mjukt smör
  • 4 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 äggvitor
  • 2 msk hjortronlikör eller valfri likör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugn på 250 grader. Skär mandelmassa i små tärningar. Vispa med äggvitor till en smet. Bred ut två stora fyrkanter på bakplåtspapper (så stor blir tårtan). Baka fem minuter tills mandelmassan fått färg. Vänd upp och ner på två fat eller brickor. Pensla med kallt vatten och dra försiktigt av pappret. Låt svalna.
    2. Rör smör med florsocker i fyra minuter. Rör därefter ner en gula i taget och smaksätt med likör. Vispa två äggvitor till fast skum och vänd ner i smörkrämen. Riv chokladen grovt. Lägg en botten på fat eller bricka. Bred på hälften av smörkrämen. Strö över hälften av chokladen. Upprepa. Du kan också skära bottnar i halvor och en bygga en fyra lager hög tårta som inte har så mycket plats. Förvara övertäckt i kylen.

    Liknande recept

    1
    4 h 30 min
    15-20
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben