Påsktårta med rårörda hallon

Serverar: 12 portioner

En tårta som passar på påsk

Ingredienser

  • Måntårta
  • 200 g sötmandel
  • 2 dl strösocker
  • 6 äggvitor
  • Fyllning och garnering
  • 6 äggulor
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 4 dl vispgrädde
  • 100 g smör
  • 1/2 påse à 50 g mandelspån
  • Rårörda hallon
  • 1 pkt frysta hallon
  • 1 lime, saft och skal
  • 1 msk florsocker
  • Instruktioner

    1. Rita 2 cirklar, ca 22 cm i diameter på ett bakplåtspapper. Smörj den med matfett. Mixa mandeln i en matberedare eller mal den i en mandelkvarn. Blanda mandeln med sockret. Vispa äggvitor till hårt skum. Vänd ner mandelblandningen. Bred ut smeten på pappret. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter, i ca 175°C. Låt bottnarna kallna på ett galler. Blanda äggulor, socker, grädde och smör i en kastrull. Sjud krämen på svag värme tills den tjocknar. Låt den kallna. Rosta mandel i en stekpanna på svag värme. Lägg en botten på ett fat, bred på hälften av krämen, lägg på nästa botten och resten av krämen. Strö över mandeln.
    2. Rårörda hallon: Blanda alla ingredienser och låt röran stå framme i rumstemperatur före servering. Servera hallonen vid sidan om. Det blir en god brytning mellan hallonen och den söta tårtan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben