Passionsfruktsbavaroise med mango och Campari

Serverar: 10 portioner

Det riktigt vattnas i munnen på mej! Denna dessert åt jag på min systers 50-årskalas och den var så god!

Ingredienser

  • Bavaroise
  • 2 dl passionsfruktpuré
  • 40 g råsocker
  • 4 gelatinblad
  • 3 äggvitor
  • 140 g florsocker
  • 3,5 dl grädde
  • Skalet från 2 lime
  • 2 msk socker
  • Mango i Campari
  • 50 g socker
  • 60 g vatten
  • 2 mango, skalade och tunt skivade
  • 3 passionsfrukter
  • 3 msk Campari
  • Pistageflarn
  • 100 g socker
  • 35 g honung
  • 80 g smör
  • 1 g pektin
  • 75 g hackad pistagenötter
  • Instruktioner

    1. Koka passionfruktspuré och råsocker tills häften återstår, tillsätt den blötlagda gelatinen. Låt svalna.
    2. Vispa äggvitorna tillsammans med florsocker till en maräng. Vispa grädden. Vänd ner grädden i passionspurén, tillsätt marängen. Häll upp i portionsringar. Kyl.
    3. Blanda det rivna skalet från limen tillsammans med socker. Rulla bavaroiserna i limesocker när det är dags att servera.
    4. Mango: Koka socker och vatten i 5 minuter. Låt kallna Blanda i 3 msk Campari när lagen kallnat Marinera den skivade mangon i camparisockerlagen minst 1 timma innan servering, blanda med passionsfrukten när det är dags att servera.
    5. Flarn: Koka upp socker, honung, och smör. Tillsätt pektinet och koka tills det att det släpper kanterna. Blanda i pistagenötter, stryk genast ut massan på en bakmatta och baka av i 175° varm ugn i 15-17 minuter. Skär eller bryt toscan i passande bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben