Passionsfruktspannacotta med hallon

Serverar: 4 portioner

Enda sockret i denna efterrätt är 3 msk råsocker.

Ingredienser

  • 2 gelatinblad
  • 5 dl vispgrädde
  • 3 msk råsocker
  • 1 vaniljstång
  • 4 passionsfrukter
  • 100 g hallon
  • Garnering
  • Hallon
  • Instruktioner

    1. Lägg gelatinet i en skål med kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädde och råsocker i en kastrull. Dela vaniljstången och gröp ur fröna och blanda ner stång och frön i grädden. Låt koka i 5 minuter. Ta kastrullen från värmen och ta upp vaniljstången.
    2. Ta upp gelatinbladen och lägg ner den i gräddblandningen så att de smälter. Gröp ur passionsfrukterna och lägg i en skål. Tillsätt hälften av gräddblandningen och rör om ordentligt. Häll upp i höga glas. Låt stelna i kylen i ca 1 timme.
    3. Mixa resterande gräddblandning med hallonen och fördela över passionfruktsblandningen. Låt stelna i kylen i minst 3 timmar eller över natten. Dekorera pannacottan med färska hallon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben