Pasta a'la Edlund con Skinka
En kryddig och lättlagad skinksås till pastan med smak av vitlök, chili och paprika. Skinkan kan ersättas med bacon.
Ingredienser
1 Paket skinka (eller 2 paket bacon)
1 st Röd paprika
3 st Stora champinioner
2 st Vitlöksklyftor
½ tsk Sambal olek
2dl Matlagningsgrädde
1 msk matolja
½ dl Riven Parmesan
Salt
Peppar
Instruktioner
- 1. Hacka skinka, paprika och champinioner i lagom munsbitar.
- (1,5. Använder du bacon istället för skinka, stek baconen i någon minut tills de fettat sig, och stek sedan grönsakerna i fettet som blir kvar när du tagit upp baconen)
- 2. Börja med att steka champinionerna i matoljan någon minut tills de vattnat av sig, lägg sedan i skinkan och paprikan.
- 3. Häll i Sambal Olek och pressad vitlök, krydda med salt och peppar efter behag.
- 4. Häll i matlagningsgrädden och häll i parmesanen. Låt koka upp och skjuta i en minut.
- Servera med nykokt pasta, riven parmesan och några blad färsk basilika eller persilia.
Liknande recept
Kommentarer (1)
väldigt gott