Pasta a'la Edlund con Skinka

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

En kryddig och lättlagad skinksås till pastan med smak av vitlök, chili och paprika. Skinkan kan ersättas med bacon.

Ingredienser

  • 1 Paket skinka (eller 2 paket bacon)
  • 1 st Röd paprika
  • 3 st Stora champinioner
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • ½ tsk Sambal olek
  • 2dl Matlagningsgrädde
  • 1 msk matolja
  • ½ dl Riven Parmesan
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. 1. Hacka skinka, paprika och champinioner i lagom munsbitar.
    2. (1,5. Använder du bacon istället för skinka, stek baconen i någon minut tills de fettat sig, och stek sedan grönsakerna i fettet som blir kvar när du tagit upp baconen)
    3. 2. Börja med att steka champinionerna i matoljan någon minut tills de vattnat av sig, lägg sedan i skinkan och paprikan.
    4. 3. Häll i Sambal Olek och pressad vitlök, krydda med salt och peppar efter behag.
    5. 4. Häll i matlagningsgrädden och häll i parmesanen. Låt koka upp och skjuta i en minut.
    6. Servera med nykokt pasta, riven parmesan och några blad färsk basilika eller persilia.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    lodjuret 25 februari 2008

    väldigt gott

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben