Pasta med bacon och svampsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Ett perfekt recept att bli av med de där torkade trattkantarellerna som ligger och skramlar i skafferiet!

Ingredienser

  • 50 g trattkantareller ( om torkade, blötlagd vikt)
  • 50 g färska champinjoner
  • 2 pkt bacon
  • 1 lök, medelstor
  • 1 msk senap
  • 2 dl crème fraiche naturell
  • 3 dl lättmjölk
  • 2 msk mjöl
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Strimla baconet, hacka lök och svamp. Stek baconet, dock ej knastertorrt, ta upp ur pannan och låt rinna av i en sil.
    2. Stek lök och svamp i baconfettet några minuter på medelvärme så löken börjar mjukna. (Är det för mycket fett så häll bort allt utom ca 1 msk) .
    3. Lägg tillbaka baconet i pannan och tillsätt crème fraiche, mjölk och senap. Låt småkoka 5 minuter.
    4. Red ut mjölet i lite vatten och häll i pannan. Låt koka 3-5 minuter till. Smaka av med grovmalen svartpeppar.
    5. Servera med fullkornspasta, gärna tagliatelle.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben