Pasta med bacon och vitlökssås

Serverar: 4 portioner

Njut av varje tugga av de här pastarosetterna som är täckta med mustig tomatsås med smak av bacon och vitlök. 424 kcal/portion

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 8 basilikablad + till garnering
  • 70 g tärnat bacon
  • 1 vitlöksklyfta
  • 800 g krossade tomater
  • 1 tsk torkad oregano
  • 350 g pasta, t ex farfalle
  • Ca 40 g parmesanost
  • Instruktioner

    1. Hacka löken. Skölj, skala och riv moroten. Strimla basilikan. Lägg bacon och lök i en tjockbottnad kastrull. Pressa ner vitlöken och låt fräsa under omrörning 3-4 minuter tills löken börjar mjukna.
    2. Tillsätt riven morot, krossade tomater, oregano och basilikastrimlor. Koka upp, sänk värmen och lägg på locket. Låt sjuda ca 20 minuter tills såsen börjar tjockna. Rör om då och då.
    3. Koka pastan i en kastrull med rikligt med vatten enligt förpackningens anvisning. Skiva tunna bitar parmesanost med hjälp av en potatisskalare.
    4. Låt pastan rinna av och rör försiktigt ner pastan i tomatsåsen. Se till att all pasta täcks av såsen. portionera upp på fyra varma tallrikar och garnera med basilikablad och parmesanskivor.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Heisjo 23 november 2009

    Jättegott. Rekommenderar varmt att använda krossade tomater kryddat med vitlök och örter:-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben