Pasta med grön sparris och lufttorkad skinka

Serverar: 4 portioner

Den här rätten är snabblagad och kan ätas både varm och kall.

Ingredienser

  • 350 g pasta, tex penne eller fusilli
  • 500 g grön sparris
  • 25 g smör
  • 4 skivor smulat, dagsgammalt bröd
  • Ev olivolja
  • 2 dl riven parmesan
  • Nymalen svartpeppar
  • ½ dl hackad persilja
  • Servering
  • 150 g lufttorkad skinka tex. schwarzwaldskinka, prosciutto eller parmaskinka
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt förpackningen. Koka sparrisen mjuk i lättsaltat vatten, 4-10 minuter beroende på hur tjock den är. Häll av vattnet och skär sparrisen ca 5 cm långa bitar
    2. Smält smöret i en stekpanna, lägg i det smulade brödet och fräs tills det blivit gyllenbrunt och frasigt.
    3. Blanda pastan, sparris, smörbrynt bröd, eventuellt lite olivolja, parmesan, persilja, salt och svartpeppar. Servera med skinkan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben