Pasta med grönkål och kyckling

Serverar: 4 portioner

Grönkål är ett både nyttigt och gott inslag i den här läckra och lyxiga pastarätten.

Ingredienser

  • 400 g färsk grönkål
  • 1 liten lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk strimlad basilika
  • 200 g kycklinglårfilé
  • 25 g pinjenötter
  • 4 portioner glutenfri pasta
  • 2 msk olivolja
  • En nypa chiliflingor
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 dl riven parmesanost
  • Instruktioner

    1. Skölj och strimla grönkålen. Skala och hacka löken och vitlöken. Skär kycklingen i små bitar. Hetta upp en stekpanna och torrosta pinjenötterna på medelvärme tills de fått lite färg. Ställ åt sidan.
    2. Sätt igång pastakoket.
    3. Hetta upp olivoljan i en gryta eller stor stekpanna. Fräs lök- och vitlökshacket tillsammans med grönkål och kyckling i några minuter, tills köttet är precis genomstekt. Strö över chiliflingorna, basilikan, salta och peppra. Häll i vinet och låt puttra ett par minuter. Krydda.
    4. Häll bort allt utom någon deciliter av vattnet från den färdigkokta pastan. Vänd ner kycklingröran i pastan. Lägg upp på tallrikar och servera med riven parmesanost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben