Pasta med kassler och rotfrukter

Serverar: 4 portioner

Lätt och gott där rätten får mycket smak från en god och enkel dressing.

Ingredienser

  • 1 kg blandade rotfrukter tex. morot, palsternacka, kålrot
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk olivolja
  • 250 g kassler
  • 250 g spaghetti
  • 2 msk hackad persilja
  • Finrivet skal från 1 citron
  • Dressing
  • 1 msk pressad citron
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk dijonsenap
  • 3 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skala rotfrukterna och skär dem i skivor eller stavar och lägg dem i en långpanna med bakplåtspapper. Salta, peppra och ringla över oljan. Ugnsrosta ca 10 minuter, rör om någon gång under tiden.
    3. Skär kasslern i stavar och lägg den bredvid rotfrukterna, stek ytterligare ca 10 minuter i ugnen.
    4. Koka pastan al dente under tiden.
    5. Blanda dressingen i en stor skål. Vänd ner rotfrukterna med kasslern och den nykokta pastan. Blanda i hackad persilja och citronskal och servera genast!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben