Pasta med ragu på rotfrukter och nötkött

Serverar: 4 portioner

Energirik mat!

Ingredienser

  • 300 g pasta, t.ex. tagliatelle eller penne
  • 400 g grytbitar av nöt, fint tärnade
  • 1/2 dl olivolja
  • 1/4 rotselleri, tärnad
  • 1 morot, tärnad
  • 1 palsternacka, tärnad
  • 1 gul lök, grovhackad
  • 5 dl köttbuljongpulver
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 dl parmesan, riven
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm svartpeppar, nymalen
  • 1 kruka basilika
  • Instruktioner

    1. Bryn grytbitarna i oljan. Tillsätt grönsakerna och bryn ordentligt. Späd med buljongen, salt och peppar. Sjud grytan i ca 45 minuter. Rör om försiktigt några gånger under tiden.
    2. Koka pastan under tiden. Vänd ihop pastan och såsen i en stor skål. Vänd ner parmesanosten och basilikan, servera direkt.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben