Pasta med krämig fisk och räksås

Serverar: 4 portioner

En god och omtyckt fiskrätt.

Ingredienser

  • 400-500 g torskfilé i småbitar eller annan vit fisk
  • 1 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl mellangrädde
  • 2-3 msk mjukost med skaldjur
  • 200 g broccoli i små buketter, använd gärna frysta
  • 1-2 tsk citronsaft
  • 1 krm vitpeppar
  • Ev salt efter smak
  • 250 g räkor, oskalad vikt
  • Servering
  • 4 port grön bandspagetti
  • Instruktioner

    1. Fräs ihop fett och mjöl i en låg och vid kastrull. Späd med buljong och grädde. Rör i mjukosten och låt såsen bara bli riktigt varm.
    2. Lägg i bitar av fiskfilé och broccolibuketter, låt koka med i såsen tills fisken är vit och fast, 5-7 minuter. Smaka av med citron, peppar och salt.
    3. Skala räkorna och blanda ner strax före serveringen.
    4. Grön pasta passar mycket bra till. Pressad potatis går också bra till.
    5. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben