Pasta med krämig skinksås

Serverar: 4 portioner

En krämig sås med äggulor gör pastan till en riktig festrätt. Såsen är inspirerad av det schweiziska köket och innehåller såväl rökt som kokt skinka.

Ingredienser

  • 100 g färska champinjoner
  • 100 g kokt skinka
  • 100 g rökt skinka
  • 2 - 3 msk smör eller margarin
  • 1 burk krossade tomater
  • ½ tsk salt
  • vit- eller svartpeppar
  • 2 krm timjan
  • 2 liter vatten
  • 4 tsk salt
  • 250 - 300 g pasta
  • 4 äggulor
  • Instruktioner

    1. Putsa champinjonerna om det behövs och skär dem i skivor. Skär all skinka i strimlor eller tärningar.
    2. Fräs matfettet i en vid kastrull, lägg i skinka och svamp och låt allt fräsa ett par minuter utan att få färg.
    3. Tillsätt tomater och kryddor och koka såsen utan lock så att en del av vätskan ångar bort.
    4. Koka upp vatten och salt i en stor gryta. Lägg i pastan och koka den enligt anvisningarna på paketet. Låt pastan rinna av snabbt i ett durkslag.
    5. Vispa upp äggulorna i en skål och häll dem i såsen under omrörning. Värm såsen men låt den inte koka. Lägg upp pastan i djupa tallrikar och fördela såsen över.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    ennovy 23 juli 2008

    Tack för receptet på den krämiga pastasåsen det var riktigt god ett glas vitt vin till var perfekt. Jag har precis börjat min semester och varit och badat med barnbarnen så det var toppen att maten gick fort. Ha en bra dag.. Yvonne i Tibro

    gunillabeard 19 april 2009

    Gott och snabblagat. Kul med timjan - en lite annorlunda smak på spaghettisås.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben