Pasta med musslor och lax

Serverar: 4 portioner

Sötsyrliga äpplen lyfter smaken på den här krämiga pastan.

Ingredienser

  • 200 g Rimmad lax
  • 300 g Pasta
  • 1 kg Blåmusslor
  • 1 Gul lök
  • 2 Vitlöksklyftor
  • 1 msk Smör
  • 2 msk Vatten
  • 1 msk Fiskfond, koncentrerad
  • 1 kruka Persilja
  • 1 krm Svartpeppar
  • 2 Äpplen
  • 2 dl Créme fraiche
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
    2. Tvätta musslorna och släng de som inte stänger sig eller är trasiga. Skala och hacka lök och vitlök, fräs i smör i en stor kastrull. Tillsätt vatten, fond, persiljestjälkar och peppar. Lägg i musslorna och koka under lock 3-4 minuter.
    3. Ta upp musslorna och släng de som inte öppnat sig. Plocka musslorna ur skalen. Hacka persiljebladen. Kärna ur och tärna äpplena. Strimla laxen. Rör ner créme fraiche i musselspadet. Lägg i musslor, persiljeblad, äpple och lax. Låt såsen koka ihop några minuter och häll såsen över pastan.
    4. Servera genast!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Japanska matord
    Tempura, gari, miso, yakitori... Vi har fått en del nya ord i vårt...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben