Pasta med musslor och lax
Sötsyrliga äpplen lyfter smaken på den här krämiga pastan.
Ingredienser
200 g Rimmad lax
300 g Pasta
1 kg Blåmusslor
1 Gul lök
2 Vitlöksklyftor
1 msk Smör
2 msk Vatten
1 msk Fiskfond, koncentrerad
1 kruka Persilja
1 krm Svartpeppar
2 Äpplen
2 dl Créme fraiche
Instruktioner
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
- Tvätta musslorna och släng de som inte stänger sig eller är trasiga. Skala och hacka lök och vitlök, fräs i smör i en stor kastrull. Tillsätt vatten, fond, persiljestjälkar och peppar. Lägg i musslorna och koka under lock 3-4 minuter.
- Ta upp musslorna och släng de som inte öppnat sig. Plocka musslorna ur skalen. Hacka persiljebladen. Kärna ur och tärna äpplena. Strimla laxen. Rör ner créme fraiche i musselspadet. Lägg i musslor, persiljeblad, äpple och lax. Låt såsen koka ihop några minuter och häll såsen över pastan.
- Servera genast!
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Japanska matord
Tempura, gari, miso, yakitori... Vi har fått en del nya ord i vårt...