Pasta med pesto på paranötter och rucola

Serverar: 4 portioner

En ny favoritpasta! Den är lättlagad och hur ljuvlig som helst. Dessutom är den fylld av massor av gröna nyttigheter. Gör gärna en dubbel sats av pesto och förvara resten i kylen till nästa middag. Den är även god att blanda ner i nästan vad som helst, eller varför inte doppa grönsaksstavar direkt i den när du är lite sugen. Laktosfri och äggfri. Gör glutenfri genom att ta glutenfri pasta.

Ingredienser

  • 120 g paranötter
  • 50 g pinjenötter
  • 1½ avokado
  • 2 stora nävar rucola
  • 1 stor näve färska basilikablad
  • Saften av 1½ citron
  • 8 msk olivolja + extra till grönsakerna
  • 500 g pennepasta
  • 2 zucchini
  • 1 liten broccoli
  • 225 g gröna ärtor
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Kör para- och pinjenötter i matberedaren någon minut tills de är finfördelade. Tillsätt avokado, rucola, basilikablad, citronsaft, olivolja, 8 msk vatten samt salt och peppar. Kör allt till en slät, krämig pesto.
    2. Koka därefter pastan. Medan pastan kokar skivar du zucchinin tunt, delar broccolin i mindre bitar och fräser grönsakerna i en stekpanna med lite olivolja, salta och peppra lite. Fräs grönsakerna tills de mjuknat men inte hunnit bli mosiga, ca 5-7 minuter.
    3. Under tiden häller du ärtorna i en liten kastrull med kallt vatten, låter vattnet koka upp och häller därefter genast av det.
    4. När pastan är al dente häller du av vattnet och vänder ner pesto, ärtor och frästa grönsaker.
    5. Servera direkt och njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben