Pasta med skink- och ostsås

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

Lättlagad och mycket god pastarätt.

Ingredienser

  • 2 port kokt pasta, t ex gemelli
  • Skink- och ostsås
  • 200 g rökt skinka eller kassler
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl riven lagrad ost
  • Salt
  • Peppar
  • Servera med
  • 2 dl gröna ärter
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och låt rinna av i ett durkslag. Skink- och ostsås: Skär skinka eller kassler i små tärningar. Häll mjölken i en kastrull och vispa ut mjölet i mjölken. Koka upp under omrörning och låt sjuda i 3 minuter. Tillsätt skinkan och riven ost och låt osten smälta i den varma såsen. Smaka av med salt och peppar.
    2. Servera med pastan. Strö över kokta gröna ärter och lite extra riven ost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben