Pasta med zucchini och rostad lökcréme

Serverar: 4 portioner

En pastarätt från Stefanos Italia.

Ingredienser

  • 320 g pasta
  • 1 zucchini, skuren i 1x1cm tärningar
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 2 gula lökar, skalade och delade i kvartar
  • 1½ dl extra jungfruolja
  • 2 schalottenlökar, skalade och finhackade
  • 2 vitlöksklyftor, skalade och finhackade
  • 1 timjankvist
  • 2 msk hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Stek zucchinin gyllenbrun i 2 msk olja, smaka av med salt och peppar. Rosta den gula löken i ugn med 1 msk olja i 200 grader, tills den blir nästan svart.
    2. Bryn schalottenlök och vitlök i resten av oljan med timjankvisten tills löken är genomkokt. Tillsätt den gula löken och låt det brynas i ytterligare 3 minuter. Lyft ur timjankvisten, häll sedan lökblandningen i en mixer och kör till en puré. Smaka av med salt och peppar.
    3. Koka pastan i saltat vatten, häll av när den är al dente. Värm lökblandningen i en panna, häll i zucchinikuberna och blanda med pastan och den hackade persiljan. Servera!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben