Pasta på sicilianskt vis med morotsstavar

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Den här rätten blir fantastiskt god. Smaken från de söta tomaterna går fint ihop med nötig sötmandel, parmesan, färsk basilika och vitlök.

Ingredienser

  • 3 morötter
  • 1 kruka basilika
  • 60 g hackad sötmandel
  • 0,75 dl olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ röd chili
  • 1 tsk socker
  • 500 g färsk tagliatelle
  • 100 g parmesan
  • 400 g körsbärstomater
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Koka upp 3 liter vatten med 0,5 tsk salt i en stor kastrull (till pastan). Skala och skär morötter i stavar. Mixa basilika (både bladen och stjälkarna) och sötmandel med en stavmixer (eller i en matberedare) tills det är finhackat. Tillsätt olivolja, pressad vitlök, chili utan kärnor, socker, 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Mixa tills allt blandats och blivit till en grynig massa. Koka tagliatelle. Grovriv parmesan och halvera körsbärstomater. Blanda den nykokta pastan med mandelmixen, de halverade körsbärstomaterna och den rivna parmesanen. Servera med morotsstavarna!

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben