Pastagratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Påminner om lasagne men är mycket enklare att laga till

Ingredienser

  • 200 g tagliatelle
  • 1 gul lök
  • 1-2 msk margarin
  • 300-400 g köttfärs
  • 4 burktomater
  • 1-2 msk ketchup
  • 1 köttbuljongtärning
  • ev. ½ tsk salt
  • 1-2 pressade vitlöksklyftor
  • 1-2 krm svartpeppar
  • 1-2 tsk torkad basilika
  • VIT SÅS
  • 1 msk margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 1 krm salt
  • ½-1 krm vitpeppar
  • ½ dl riven ost
  • ½ dl riven ost att strö över innan gratinering
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Till köttfärssåsen skalar och hackar man den gula löken. Fräs lök, vitlök och köttfärs i en stekpanna. Tillsätt hackade burktomater, ketchup, söndersmulad buljongtärning och kryddor. Låt det hela koka på svag värme under lock 10 min.
    2. Till den vita såsen smälter man margarin i en kastrull. Ta av kastrullen från värmen. Rör ner vetemjölet med en trägaffel. Tillsätt all mjölk på en gång. Sätt tillbaka kastrullen på plattan och rör hela tiden tills såsen kokar upp. Koka i 3 min under omrörning. Tillsätt salt, peppar och ½ dl riven ost.
    3. Smörj en ugnssäker form. Varva tagliatelle, köttfärssås och vit sås. Om man vill kan man droppa lite tomatspad från tomatburken mellan de olika lagren. Översta lagret ska vara vit sås. Strö över ½ dl riven ost. Gratinera i 250 graders varm ugn ca 15 min tills osten smält och fått lite färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben