Pastagratäng

En god pastagratäng med bla. Tomatsås, köttfärs och ost.

Ingredienser

  • 200 g pasta (valfri sort)
  • 5 dl krossade tomater
  • 1 tsk oregano
  • 1 grönsaksbuljongstärning
  • 100 g ost (helst parmesan)
  • 100 g köttfärs
  • Salt
  • Peppar
  • 1 dl ströbröd
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • Instruktioner

    Koka pastan enligt förpackningen. Fräs lök och vitlök tills löken har fått färg. Sätt sedan köttfärsen. När köttfärsen har fått färg kan du börja krydda den med salt och peppar (kryddorna kan även blandas innan köttet steks). Koka upp tomatsåsen i en annan gryta. Tillsätt oregano och grönsaksbuljong. Blanda väl. Sätt sedan tomatsåsen med köttfärsen och låt såsen koka upp en stund. Silla den färdigkokta pastan och blanda den sedan med köttfärssåsen. Lägg pastan med såsen i en ugnsäker form. Lägg över riven ost och avsluta med ströbröd. Sätt i ugnen (200°) tills osten smält.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben