Pastagratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Spännande smaker möts

Ingredienser

  • 400 g pasta, tex: penne
  • 1 msk olja
  • 1 grillad kyckling
  • 150 g champinjoner
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk matfett
  • 3 dl lätt creme fraiche
  • 1 äggula
  • 2 dl riven mozzarella
  • 1 dl hackad blandad basilika och persilja
  • Salt
  • Peppar
  • 10 körsbärstomater
  • Instruktioner

    1. Koka pastan och spela i kallt vatten. Blanda med olja. Bena ur kycklingen och skär i bitar.
    2. Dela svampen i kvartar. Skala och skiva löken. Hacka vitlöken. Fräs svamp, lök och vitlök i matfett. Blanda med pasta och kyckling.
    3. Rör i hop creme fraiche, äggula, ost och örter och vänd ner i pastan. Krydda med salt och peppar och häll det i formen.
    4. Strö över delade tomater och gratinera i 200 grader i ca: 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben