Pastagratäng

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 45 minuter

Enkelt recept på pasta och köttfärssås i gratängform. Ett recept som passar bra i veckan!

Ingredienser

  • 4 portioner pasta
  • 1 gul lök
  • 2 msk olja eller flytande margarin
  • 500 g nötfärs eller blandfärs
  • 400 g krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk basilika
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk salt
  • Grovmalen svartpeppar
  • 2 dl riven ost
  • 2 tomater
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt instruktion på förpackningen.
    2. Hacka löken. Fräs den i olja/flytande margarin i en stekpanna. Tillsätt köttfärsen och fräs den tills den får lite färg. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, basilika, timjan, oregano, chilipulver. Låt småkoka i ca 10 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar och de andra kryddorna.
    3. Lägg pastan i en smord ugnsform. Fördela köttfärsröran ovanpå. Strö över ost och skiva tomaten och lägg skivorna ovanpå osten.
    4. Gratinera mitt i ugnen i 250 grader i ca 10 minuter

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Lilloo 2 juni 2011

    Helt kanon! Kommer att återkomma på vårt middagsbord med största sannorlikhet. En solklar 5a

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben