Pastagratäng

Serverar: 8 portioner

Jättegod gratäng som man kan förbereda i god tid innan middagen och sedan grädda.

Ingredienser

  • 7-8 hg köttfärs
  • 2 pkt bacon
  • 12 dl spiralmakaroner
  • 2 burkar creme fraiche (små)
  • 6 msk ketchup eller chilisås
  • 2 st köttbuljongtärningar
  • 6 dl grädde
  • 1 påse riven gratängost
  • Instruktioner

    1. Bryn köttfärs och bacon, salta och krydda efter behag, och slå sedan över det i en stor skål.
    2. Koka spiralmakaronerna som sedan slås över i samma skål.
    3. Koka ihop grädden, buljongtärningarna, creme fraiche och ketchup i en kastrull, slå det sedan över dom andra ingr. i den stora skålen, rör ihop och krydda ev. mer med salt och svartpeppar.
    4. Låt sedan stå tills det är matdags.
    5. Häll innehållet i skålen i en långpanna modell större, strö över den rivna osten och grädda i 30 min i 225 gr. ugn

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben