Pastagratäng

Serverar: 5-7 portioner

Tid: 1 timme

En enkel och smarrig pastagratäng som vi gjorde på jobbet en helg.

Ingredienser

  • 500 g bandspagetti
  • 500 g köttfärs
  • 4 dl cème fraiche
  • 2 dl grädde
  • 1 stor ask philadelphiaost
  • 1 stor burk tomatsoppa eller 2 små
  • 2 vitlöksklyftor ( minst)
  • 1 stor purjolök
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Koka bandspagettin något "al dente"
    2. SÅS 1 ( kastrull) Skölj och skiva purjon Blanda Philadelphiaosten, creme fraiche och grädden. Lägg i purjon och koka upp.
    3. SÅS 2 (stekpanna) Bryn köttfärsen, häll i tomatsoppan och pressa i vitlöken Låt det koka några minuter.
    4. Lägg pastan i botten på en stor gratängform Häll sås 1 över pastan Häll sås 2 som avslutning Man kan minska på pastan om det inte får plats. In i Ugnen 225 gr. ca: 20 minuter

    Liknande recept

    Kommentarer (8)

    Svesse60 14 januari 2008

    Ska pröva göra detta recept här framöver, för jag tycker det låter smaskigt! Hälsningar Eva i Piteå

    dmda56 23 november 2008

    Å gu´ vad denna var god!! Har gjort den 2 gånger och kommer att göra den fler gånger. Har gett receptet till några jobbarkompisar som också tyckte det var bland det godaste de ätit.

    bjuranna 8 december 2008

    Krämigt och gott. Eftersom den heter gratäng så gratinerade jag i ugn 250 grader ca 15 min. Tack för receptet!

    Miaria 26 november 2009

    Hej Baiba Nu har jag testat ditt recept. Krämig o god. På ren svenska var det skitgott. Jag tog i lite buljong i såsen o lite taisås för att få lite mer sting i. Jättegod.Till er andra som läser detta. TESTA

    annabroe 28 november 2009

    Mycket god. Mäktig också, räckte i 2 dagar plus att jag frös in lite.

    Mauritza 11 januari 2010

    Pastagratängen var mycket krämig och god. Jag tog 2 köttbuljonger i såsen för att få mer smak. Rekommenderar riven pecorino som garnering efter gratängen har varit i ugnen, det ger lite extra smak och sälta. Rekommderar denna maträtt!

    kluddis 20 mars 2010

    Först var jag lite skeptisk, för jag tänkte att det nästan skulle bli som pasta och köttfärssås och det kör man ju så ofta, men detta var något helt annat. Riktigt gott! Och mycket mat, hade nog räckt med halv sats till vår familj (2 vuxna, tre barn).

    kristinasoderberg 9 mars 2011

    Snabb, smidig, enkel och jättegod rätt, krämig som attan! Det gillar vi :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben