En enkel och smarrig pastagratäng som vi gjorde på jobbet en helg.
Ingredienser
500 g bandspagetti
500 g köttfärs
4 dl cème fraiche
2 dl grädde
1 stor ask philadelphiaost
1 stor burk tomatsoppa eller 2 små
2 vitlöksklyftor ( minst)
1 stor purjolök
Salt
Ska pröva göra detta recept här framöver, för jag tycker det låter smaskigt! Hälsningar Eva i Piteå
Å gu´ vad denna var god!! Har gjort den 2 gånger och kommer att göra den fler gånger. Har gett receptet till några jobbarkompisar som också tyckte det var bland det godaste de ätit.
Krämigt och gott. Eftersom den heter gratäng så gratinerade jag i ugn 250 grader ca 15 min. Tack för receptet!
Hej Baiba Nu har jag testat ditt recept. Krämig o god. På ren svenska var det skitgott. Jag tog i lite buljong i såsen o lite taisås för att få lite mer sting i. Jättegod.Till er andra som läser detta. TESTA
Mycket god. Mäktig också, räckte i 2 dagar plus att jag frös in lite.
Pastagratängen var mycket krämig och god. Jag tog 2 köttbuljonger i såsen för att få mer smak. Rekommenderar riven pecorino som garnering efter gratängen har varit i ugnen, det ger lite extra smak och sälta. Rekommderar denna maträtt!
Först var jag lite skeptisk, för jag tänkte att det nästan skulle bli som pasta och köttfärssås och det kör man ju så ofta, men detta var något helt annat. Riktigt gott! Och mycket mat, hade nog räckt med halv sats till vår familj (2 vuxna, tre barn).
Snabb, smidig, enkel och jättegod rätt, krämig som attan! Det gillar vi :-)