Pastagratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

En gratäng jag gjorde av vad jag hade hemma en gång i tiden. =)

Ingredienser

  • 500 g farfalle (pastafjärilar)
  • 150 g bayonneskinka
  • 6 - 8 dl creme fraiche
  • 1 - 2 klyftor vitlök
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Allkrydda
  • Aromat
  • Riven ost (valfri efter smak)
  • Instruktioner

    1. Koka pasta al dente. Tärna skinka och blanda ihop med creme fraiche. Pressa i vitlök. Smaka av med kryddorna.
    2. Häll sedan den färdiga pastan i en smord ugnsform. Häll creme fraiche ovanpå pastan. Strö över riven ost.
    3. Gratinera i mitten av ugnen tills osten fått fin gyllenbrun färg. Ca 225 grader.
    4. Man kan utan problem byta ut bayonneskinka mot kassler, eller annan typ av kött om man vill det.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben