Pastagratäng

Serverar: 4 portioner

En rätt som man enkelt kan göra till många och är mättande.

Ingredienser

  • Ca 250 g pasta t . ex . Farfalle
  • Ca 250 g kassler
  • 1 purjolök
  • 1 burk champinjoner i vatten
  • ca 200 g
  • 1 msk margarin
  • ca 15 gröna oliver
  • Sås
  • 3 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 1 msk margarin
  • ½ tsk salt
  • ½ - 1 kryddmått vitpeppar
  • ½ msk senap
  • 1 - 2 dl riven lagrad ost
  • Instruktioner

    1. koka pastan enligt förpackningen skär och strimla purjolöken, låt svampen rinna av. Fräs purjolöken och svampen i margarinet i en stekpanna. Bland med kassler och dela oliver. Vispa ut mjölet med lite av mjölken lägg i fettet och koka upp under omröring. Koka på svag värme 3-5 minuter, smaksätt med salt, peppar och senap. Rör ner halva mängden ost. Rör om till den är smält, låt inte såsen koka mer.
    2. Varva den kokande pastan och det ”frästa” i en smord ugnssäker form. Häll såsen över
    3. Strö över riven ost

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben