Pastagratäng m tonfisk

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

En annorlunda mycket uppskattad pastarätt med "tonfisk."

Ingredienser

  • 4 portioner pasta (frivillig sort)
  • 1 purjolök
  • 250 g cocktailtomater
  • Salt
  • Peppar
  • 1 ½ - 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 3 små burkar tonfisk
  • 150 g riven ost
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt paketet. Skär purjon i bitar. Dela tomaterna. Fräs purjon mjuk, blanda i tomaterna och fräs detta någon minut. Krydda med salt och peppar.
    2. Blanda ihop ägg och gräddmjölk i en bunke. Lägg pasta och fräs av purjo och tomater i en smord ugnsform. Vänd ner tonfisken och häll blandningen av ägg och gräddmjölk över
    3. Gratinera den i ugnen, 225 grader i ca 25 min. tills äggstanningen stelnat och rätten fått färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben