Pastagratäng med bechamelsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Vegetarisk

Ingredienser

  • 300 g pasta
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk basilika
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • (Riven ost/keso)
  • Instruktioner

    1. Koka pastan något kortare än anvisningarna.
    2. Blanda samman ingredienserna till tomatsåsen och koka ihop.
    3. Rör samman vetemjöl, mjölk och kryddorna till bechamelsåsen. Koka upp och låt puttra på svag värme ett par minuter.
    4. Lägg pastan i en formen. Häll över tomatsås och sist bechamelsås. Rör ihop ytterst lite! Lägg ev. på riven ost eller keso. Gratinera i 25 min i ugn på 225 grader.
    5. Servera med sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben