Pastagratäng med köttfärs

Serverar: 2 portioner

Ytterligare en variant av pastagratäng.

Ingredienser

  • 140 g pastaskruvar
  • 250 g nötfärs
  • 1 tsk matfett
  • 1/2 purjolök, skivad
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1/2 röd spansk chilifrukt, urkärnad och hackad
  • 2 msk teriyakisås
  • 1/2 dl vatten
  • Salt
  • Peppar
  • 2 1/2 dl Kelda ostsås
  • Instruktioner

    1. Ugn 225 grader.
    2. Koka pastan i lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet och spola av den med kallt vatten och låt den rinna av.
    3. Fräs köttfärsen i en stekpanna med matfett så att den blir smulig. Tillsätt purjolök, vitlök, chili, teryakisås och vatten. Låt fräsa samman några minuter. Smaka av med salt och peppar.
    4. Varva pasta och köttfärsröra i en smord ugnssäker form. Häll över Kelda ostsås och gratinera i ugn, ca 15 minuter. Servera med grönsallat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben