Pastagratäng med köttfärs och oliver

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Enkel att göra och lika enkel att äta upp!

Ingredienser

  • 300 g pasta (gärna skruvar)
  • 300 g köttfärs
  • 1 burk krossade tomater (400 g)
  • 1 riven morot
  • 10 svarta oliver
  • 1 ½ dl riven ost
  • ½ dl creme fraiche
  • 1 vitlöksklyfta
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av i durkslag. Stek köttfärsen och blanda i krossade tomater och den rivna moroten. Låt koka i 5 minuter och varva sedan pasta och köttfärs i en ugnsfast form. Skiva oliverna och blanda tillsammans med ost, créme fraiche och pressad vitlök. Bred över pastan. Gratinera högst upp i ugnen 225 grader, i ca 10 minuter, tills osten har smält och tagit lite färg.
    2. Smakar väldigt gott tillsammans med tomatsallad!
    3. Recept från Linn Larssons Kokbok för kära

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    EKC6150 13 januari 2010

    Det här var en riktigt god pastagratäng kommer vi att ha fler gånger. Tack för receptet Mvh jocke.

    Amandia 15 januari 2010

    Det låter jätte gott. Ska absolut prova det =)

    mitamarita 16 mars 2010

    Sambon tyckte det var sjukt gott! Jag tyckte det var helt okej, jag uteslöt dock oliver som jag inte gillar.

    Mizzie1 26 mars 2016

    Bästa pastagratängen som jag provat. Jag använde den smaksatta creme fraichen paprika och chili. Det blev ganska bra drag i den då.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben