Pastagratäng med kryddig smak

Serverar: 4 portioner

Perfekt om du har kokt pasta i kylen.

Ingredienser

  • 200 g valfri pasta
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 röda paprikor
  • 100 g färska champinjoner
  • 300 g nötfärs
  • 2 msk köttbuljong (koncentrat)
  • 1 dl chilisås
  • 1 dl vatten
  • 4 dl mjölk
  • Maizenamjöl
  • 30 g riven stark ost
  • Olja till stekning
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Cayennepeppar
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Skala lök och vitlök och hacka dem fint. Tvätta paprikan och skär den i små tärningar. Skiva champinjonerna. Bryn färsen med lite olja i en varm stekpanna. Lägg i löken, vitlöken och paprikan och bryn ett par minuter. Lägg i champinjonerna. Häll i 1 msk buljong, chilisås och vatten. Koka upp och låt småputtra i ca 10 minuter under omrörning.
    2. Salta och peppra. Smaka av. Häll i mjölken i en kastrull och koka upp. Blanda maizanamjölet med lite vatten och red av mjölken till en lagom konsistens. Häll i 1 msk buljong. Häll i osten och rör tills den har smält. Krydda med salt och peppar och smaka av.
    3. Ta fram en ugnsfast form och smörj den med lite olja. Häll i pastan, köttfärssåsen och ostsåsen och blanda allt ordentligt. Gratinera i ugnen på 225-250 grader i ca 15-20 minuter tills pastagratängen har fått fin färg och är genomvarm.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben