Pastagratäng med mozzarellatäcke

Serverar: 4 portioner

En god, enkel och mättande pastagratäng.

Ingredienser

  • Ca 300 g valfri pasta
  • 400 g köttfärs
  • 1 morot i tärningar
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 msk tomatpurè
  • ½ - 1 msk kinesisk soya
  • 2 ½ dl matgrädde eller 1 burk créme fraiche
  • 1-2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 köttbuljongtärning
  • ½ - 1 msk oregano
  • Salt
  • Peppar
  • Ca 250 g färsk broccoli, fryst går också bra
  • Garnering
  • 1 mozzarella i skivor
  • 1-2 tomater i skivor
  • Instruktioner

    1. Ugn 200º.
    2. Börja med att förvälla broccolin om du har färsk, annars tina den frysta. Den färska ska koka i 5-7 minuter. Häll av vattnet och spola i kallt vatten.
    3. Koka pastan enligt anvisningar på paketen. Låt rinna av i ett durkslag och lägg över i en ugnsfast form.
    4. Bryn köttfärsen i lite matfett. Tillsätt den hackade löken och moroten. Krydda med oregano, salt och peppar. Tillsätt tomatpuré, soya, krossade tomater och buljongtärning. Pressa i vitlöken.
    5. Rör om och låt puttra i ca 15-20 minuter. Häll i grädde eller créme fraiche och låt röran bli genomvarm.
    6. Häll färsen över pastan och rör om så att allt blandar sig. Tryck ner broccolibuketterna lite överallt. Avsluta med att varva tomat och mozzarellaskivor överst.
    7. Grädda i 15-20 minuter eller tills gratängen fått fin färg. Servera gärna med en grönsallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Tallis 22 maj 2009

    Hej.. Tack för ett gott och enkelt recept, kommer att göra det fler gånger.

    jonasC 19 april 2010

    detta var väldigt enkeltoch gott. Kommer inte att bjuda vänner på detta som söndags middag men kommer absolut göra det fler ggr. Det blev mat över till jobbet :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben