Pastagratäng med paprika

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Lättgjord gratäng för de som gillar paprika!

Ingredienser

  • Ca 3-4 dl kokt pasta ( makaroner, skruvar och dyl. )
  • 400 g köttfärs
  • Tacokrydda
  • 1-2 röd paprika
  • 150 g crème fraiche
  • 2 dl riven ost
  • 1 dl tomatsås (eller krossade tomater)
  • ½ lök
  • Instruktioner

    1. Finhacka löken och fräs den i en stekpanna. Tillsätt köttfärsen och efter en stund valfri mängd tacokrydda (och lite vatten).
    2. Koka pastan och hacka paprikan/orna i små bitar.
    3. Blanda crème fraiche, osten och tomatsåsen i en skål. Blanda sedan köttet och pastan tillsammans i en smord form och toppa med paprikabitarna.
    4. Häll över crème fraicheblandningen och lägg in formen i ugnen i ca 15 minuter på 175 grader eller tills gratängen har fått en fin yta!
    5. Man kan såklart tillsätta lite hackad paprika tillsammans med köttet i stekpannan om man vill ha mer paprika!

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    kimia 31 oktober 2010

    i ingredienserna står det inte lök men i anvisningarna gör det det.

    bajskorvin 10 november 2010

    Oj ursäkta, men den skall fräsas och stekas tillsammans med köttet!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben