Jag brukar använda 200 g bacon istället för 150 g.
Ingredienser
4 portioner pasta
3 dl mjölk
2 msk osötad senap, dijon
1 msk maizenamjöl
2 äggulor
2 dl riven ost
150-200 g strimlat bacon
Salt
Peppar
Instruktioner
Koka pastan.
Vispa ihop mjölk, senap och maizenamjöl i en kastrull. Låt det koka upp under omrörning. Dra kastrullen från värmen och vispa i äggulorna och 1 dl riven ost. Smaksätt med salt och peppar.
Låt pastan rinna av, lägg den i en ugnssäker form.
Stek bacon och låt det rinna av på hushållspapper. Strö bacon på pastan och bred senapssåsen över och strö på 1 dl riven ost.
Jättegott! Den här pastagratängen kommer jag göra fler gånger.
Lätt recept att följa för mig som gjorde pastagratäng för första gången :) Gott i smaken också.
Smakade bra.