Pastagratäng med senapssås

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Jag brukar använda 200 g bacon istället för 150 g.

Ingredienser

  • 4 portioner pasta
  • 3 dl mjölk
  • 2 msk osötad senap, dijon
  • 1 msk maizenamjöl
  • 2 äggulor
  • 2 dl riven ost
  • 150-200 g strimlat bacon
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Koka pastan.
    2. Vispa ihop mjölk, senap och maizenamjöl i en kastrull. Låt det koka upp under omrörning. Dra kastrullen från värmen och vispa i äggulorna och 1 dl riven ost. Smaksätt med salt och peppar.
    3. Låt pastan rinna av, lägg den i en ugnssäker form.
    4. Stek bacon och låt det rinna av på hushållspapper. Strö bacon på pastan och bred senapssåsen över och strö på 1 dl riven ost.
    5. Gratinera i 225 grader varm ugn cirka 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    chris_s 2 oktober 2009

    Jättegott! Den här pastagratängen kommer jag göra fler gånger.

    inagirlie 15 december 2010

    Lätt recept att följa för mig som gjorde pastagratäng för första gången :) Gott i smaken också.

    Amiie88 1 januari 2011

    Smakade bra.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben